22 november 2013, 12:23 views 17953
22 november 2013, 12:23 views 17953

Raionul Leova va avea un sat nou


Foto: ipn.md

Raionul Leova va avea un sat nou, care se va numi Bulgărica. Parlamentul a votat în două lecturi un proiect de lege în acest sens. Bulgărica va intra în componenţa comunei Sărata-Nouă şi va fi a 40-a localitate din raion, transmite IPN.

Potrivit autorului proiectului, deputatul PLDM, Gheorghe Focşa, aşezarea fizico-geografică a comunei Sărata-Nouă este dispersată în două de un lac de acumulare, unul din sectoare fiind Bulgărica. Autorul spune că aici s-au stabilit cu traiul mai multe familii tinere, populaţia este în creştere continuă, iar pentru a ajunge la gimnaziu, grădiniţă, medic, locuitorii sînt nevoiţi să parcurgă o distanţă mare din cauza lipsei căilor de acces.

„În scopul asigurării unui nivel adecvat de dezvoltare localităţilor rurale se propune sectorului Bulgărica să-i fie stabilit statutul de sat, cu revenirea la denumirea sa istorică şi, ca urmare, să intre în componenţa comunei Sărata-Nouă”, a spus autorul proiectului. Deputatul a mai spus că este nevoie ca acest sector să devină sat pentru a putea accesa fonduri pentru construcţia căilor de acces.

Satul Bulgărica are mai mult de 100 de locuitori.

Source: ipn.md

Keywords:

localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
911 locuitori

Nicolaevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Valea Rădoaiei și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 911 de oameni. Satul Nicolaevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.