27 september 2018, 11:33 views 10930
Biserica din lemn în unul din satele moldovenești a ars după ce a fost lovită de fulger (Foto)
27 september 2018, 11:33 views 10930

Biserica din lemn în unul din satele moldovenești a ars după ce a fost lovită de fulger (Foto)

Unul dintre utilizatori a trimis la redacţia portalului Moldovenii.md o fotografie veche în care a fost surprins momentul înmormîntării de la cimitirul vechi din satul Lipcani. În acest cimitir în acele timpuri se înălţa o biserică din lemn, în care, potrivit martorilor oculari a lovit fulgerul şi care a ars din această cauză, rămînîndu-i numai fundația.

Pe versoul fotografiei există o inscripție din care, din păcate, este dificil de descifrat toate cuvintele. Iată ce am reuşit să descifrăm: "Înmormîntarea soldatului Detaşamentului 30 al Corpului Armatei Şevcenko. A murit pe 31 octombrie 1915 fiind răpus de o bombă aruncată dintr-un aeroplan austriac".

Dacă aveți fotografii interesante legate de istoria, natura, cultura Moldovei, le puteți trimite la adresa de e-mail support@moldovenii.md și noi le vom publica cu plăcere pe site-ul Moldovenii.md.

Keywords:

biserica , fotografie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.