05 june 2015, 16:15 views 11374
Elevii din Gimnaziul Sîrcova studiază despre mass-media
05 june 2015, 16:15 views 11374

Elevii din Gimnaziul Sîrcova studiază despre mass-media

Şi-au propus să identifice accesul la sursele de informare a populației din localitate și opinia oamenilor despre calitatea acestora. Vorbim despre 20 de elevi din clasele a VII-ea și a VIII-a din IP Gimnaziul Sârcova, care fiind ajutaţi de coordonatorul proiectului, dna Natalia Cebotar, profesor de istorie și educație civică, implementează în localitate proiectul "Noi şi mass-media".

Tot ei sunt şi membri activi ai cercului "Educație pentru Drepturile Omului ". Au participat şi la concursul republican "Turnamentul Drepturilor Omului". Sunt mereu implicaţi şi-n diverse activități extrașcolare , unii fac parte din CLE, alții din colegiu de redacție al ziarului școlar MADO etc.

Pe parcursul lunii aprilie, elevii voluntari au realizat mai multe activităţi. Conform proiectului, mai întâi şi-au propus să sensibilizeze comunitatea pentru a o încadra în activitățile proiectului. Acest obiectiv le-a reuşit prin organizarea şedinţei cu Consiliul local al elevilor, diriginţii şi directia gimnaziului.

Pentru realizarea celui de-al doilea obiectiv – "Informarea despre asigurarea dreptului la informare", a fost organizată şedința și seminarul instructiv cu elevii: "Mass-media între adevăr și manipulare", la care au participat elevi din clasele a V-ea-a IX-a.

Pentru identificarea opiniei publice despre mass-media consumată, a fost realizat un sondaj de opinie: "Cea mai populară/sigură sursă de informare" şi un filmuleţ: "Mass-media ne informează sau ne manipulează", prin participarea locuitorilor din satul Sârcova.

Potrivit dnei Natalia Cebotar, toate activităţile au derulat cu succes. Conform aceleeaşi surse, zilele acestea urmau să aibă loc şi activităţi de evaluare: "Laborator mass-media" şi mediatizarea în ziarul școlar și pe pagina de Facebook.

În rezultatul tuturor activităţilor, aproape 70 de elevi au fost istruiți în domeniul educației mediatice, iar 20 de membri-voluntari au învățat să realizeze interviuri, colaje şi filmulețe. Totodată, în comunitate a fost simţită schimbarea în bine a atitudinii costructive a populației față de produsele mediatice.

Source: provincial.md

Keywords:

scoala , elevi , mass-media , studii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.