13 june 2015, 15:45 views 8902
Familii defavorizate din raionul Nisporeni vor beneficia de locuinţe sociale
Photo: vk.com
13 june 2015, 15:45 views 8902

Familii defavorizate din raionul Nisporeni vor beneficia de locuinţe sociale

Construcţia a patru blocuri locative cu 93 de apartamente destinate familiilor cu venituri mici și cu mulţi copii, inclusiv persoanelor cu necesităţi speciale, a demarat astăzi în comuna Vărzăreşti, Nisporeni, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor a menționat că potrivit contractului, antreprenorul general urmează să finalizeze lucrările de construcţie a blocurilor locative în anul 2017. Apartamentele vor fi finalizate la „cheie", aşa, încît locatarii să beneficieze de baie şi bucătărie, dotate cu utilaje tehnico-sanitare, pardoseală finită cu gresie, teracotă şi laminat, pereţi tencuiţi, precum şi să fie deja conectaţi la reţelele de apă şi canalizare.

Aceeași sursă a precizat că actualmente circa 170 de locuinţe sociale din raioanele Călăraşi, Briceni, Hînceşti şi Sîngerei au fost distribuite beneficiarilor.

Construcţia locuinţelor sociale în Republica Moldova a fost iniţiată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor cu susţinerea financiară a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care a oferit un împrumut pe un termen de pînă la 20 de ani.

Proiectul prevede construcția a circa 700 de locuinţe sociale pentru 2500 de persoane cu venituri mici. Beneficiarii sînt selectaţi de autorităţile publice locale, în cadrul unei comisii care examinează cererile depuse de solicitanţi, verifică legalitatea actelor doveditoare, urmăreşte întrunirea condiţiilor de către solicitanţi şi acordă punctaj conform Regulamentului privind modul şi condiţiile de desfăşurare a proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile defavorizate.

Costul total al proiectului din raionul Nisporeni este de 3,45 mln de euro.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

familie , Moldova , locuință

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
3363 locuitori

Cioreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cioreşti şi Vulcăneşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3363 de locuitori. Satul Ciorești a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.