30 november 2015, 09:32 views 8238
Ei sînt cei mai buni bibliotecari ai anului
30 november 2015, 09:32 views 8238

Ei sînt cei mai buni bibliotecari ai anului

Știți care sînt cei mai buni bibliotecari ai anului în raionul Nisporeni? Răspunsul a fost dat de către jurații ediției a opta a concursului raional al bibliotecarilor, organizat pe 4 noiembrie curent, și avînd genericul: "Dezvoltarea competențelor bibliotecarului".

Cea mai bună bibliotecară a fost declarată Silvia Maftei de la Biblioteca pentru copii din orașul Nisporeni. Anume ei i-a revenit premiul mare. E deja pentru a doua oară cînd dînsa obține acest titlu onorific. "Nu am avut emoții și nici reamă că nu voi face față probelor, deoarece am o experiență de peste 30 de ani în domeniul biblioteconomiei", a declarat proaspăta învingătoare". Dînsa a recunoscut că succesul ei se datorează lucrului făcut cu pasiune, dar și dragostei pe care o poartă pentru cei mai mici cititori – copiii. De 15 ani activează la biblioteca pentru copii, astfel că a reușit nu doar să-i cunoască, ci și să-i îndrăgească pe micii cititori, care sînt cei mai fideli și cei mai sinceri.

Printre premiante se numără și Feodora Popa de la Biblioteca publică din Boldurești, care s-a clasat pe locul I. Ea a fost urmată de Stela Mătăsaru din Vărzărești. Locul III a fost împărțit între Tatiana Nastasiu de la Ciutești și Nina Colun de la Cristești.

"Toate concurentele s-au prezentat foarte bine, astfel că juriului nu i-a fost deloc ușor să se pronunțe la final și să aleagă cea mai bună bibliotecară dintre cele foarte bune", a menționat Maria Zmeu, membră a juriului, specialist principal în cadrul Secției Cultură și Turism Nisporeni.

De notat că în cursa pentru titlul de cel mai bun bibliotecar al anului 2015 s-au înscris 15 concurente. Ca și în ani precedenți, ele au trebuit să facă față unui număr de patru probe, menite să scoată în evidență măiestria lor profesională, priceperea de a organiza diferite activități cultural-literare pentru cititori. Totodată, fiecare dintre participantele la concurs a trebuit să treacă și printr-un test de inteligență și să convingă juriul că anume biblioteca pe care o reprezintă este cea mai bună, cea mai amenajată, cea mai bogată în cărți, dar și în cititori.

De organizarea acestui concurs s-a ocupat Secția Cultură și Turism, în parteneriat cu Biblioteca publică raională din Nisporeni. Fondul de premiere a fost de cinci mii de lei.

Source: provincial.md

Keywords:

biblioteca , concurs , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.