17 september 2018, 14:45 views 9801
La Nisporeni a fost organizat Festivalul Naţional al Prunei
17 september 2018, 14:45 views 9801

La Nisporeni a fost organizat Festivalul Naţional al Prunei

Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întrunit ieri la Nisporeni pentru a participa la cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional al Prunei. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Uniunii Europene în cadrul unui proiect de dezvoltare, în comun cu agenţi economici din țară, Primăria și Consiliul raional Nisporeni.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului se vor desfășura pe parcursul zilei, în principala piaţă din oraşul Nisporeni, și au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de prune, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a prunelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un tîrg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de prune, tîrguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat, iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

"Este o activitate ce se cere să fie un impuls pentru dezvoltarea turismului în regiune. Avem cu ce ne ocupa, putem face acest lucru la cel mai înalt nivel. De ce să nu o arătăm întregii ţări, ba chiar şi partenerilor de peste hotare. Pruna poate deveni o carte de vizită a Nisporeniului, la fel cum strugurii au ajuns să fie în sudul ţării, sfecla de zahăr, cartoful sau merele în nord etc.," a punctat pentru MOLDPRES Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni.

În seara zilei, participanţii la cel de-al III-a Festival Naţional al Prunei de la Nisporeni vor avea ocazia să asiste la un program artistic susţinut de artiști consacraţi din ţară, originari din raionul Nisporeni.

Source: moldpres.md

Keywords:

Nisporeni , Festival , Prune

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.