04 april 2014, 12:10 The Moldavian ethnogenesis views 13281
La Otaci va fi creat un Centru pentru dezvoltare economică
Photo: wikipedia.org
04 april 2014, 12:10 The Moldavian ethnogenesis views 13281

La Otaci va fi creat un Centru pentru dezvoltare economică

În oraşul Otaci, raionul Ocniţa, au fost reluate lucrările de implementare a proiectului „Centrul creativ-inovativ PRO Cariera", iniţiate de primăria localităţii şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). Acestea au fost stopate pe parcursul perioadei de iarnă, transmite MOLDPRES.

Oraşul Otaci şi localităţile limitrofe acestuia se află la frontiera cu Ucraina. Acest fapt contribuie în mod direct la dezvoltarea economică a zonei, însă, pînă acum, această oportunitate geografică nu a fost suficient de valorificată. Odată cu implementarea proiectului, beneficiarii acestuia, în special, tinerii vor putea contribui prin propriile afaceri la dezvoltarea economică locală şi regională. Pe termen lung, centrul îşi doreşte să devină o soluţie curentă pentru problemele de integrare a tinerilor.

Valoarea totală a proiectului „Centrul Creativ-Inovativ PRO Cariera" din Otaci este de 22,2 mln de lei, mijloace ce urmează a fi achitate din sursele Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională. Pentru valorificarea proiectului în anul 2014, Consiliul Naţional de Coordonare a Dezvoltării Regionale a alocat suma de cinci milioane de lei.

Source: moldpres.md

Keywords:

economie , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.