24 may 2018, 15:46 The Moldavian Nation views 15745
Uzina Metalurgică din Moldova, sancţionată de Ucraina
24 may 2018, 15:46 The Moldavian Nation views 15745

Uzina Metalurgică din Moldova, sancţionată de Ucraina

Poroșenko a impus sancțiuni împotriva SA "Uzina Metalurgică a Moldovei", pentru o perioadă de trei ani.

Sub incidenţa sancțiunilor ucrainene i-a ajuns Uzina Metalurgică de la Rîbniţa. Întreprinderea s-a pomenit pe lista persoanelor fizice și juridice în privința cărora au fost aplicate măsuri restrictive prin ordinul nr. 126, semnat de președintele Ucrainei.

Decretul lui Poroşenko prevede măsuri economice speciale, dar și alte măsuri restrictive. Sancțiunile au fost introduse pentru o perioadă de timp de trei ani sub forma blocării activelor, restricționării operațiunilor comerciale, împiedicării retragerii capitalului peste hotarele Ucrainei, stopării îndeplinirii obligațiilor economice și financiare, precum și interzicerea achizițiilor de stat.

Anterior, directorul companiei Ukrmetallurgprom, Alexandr Kalenkov, a emis interdicţia exportului de resturi feroase din Ucraina către RMN nerecunoscută, unde era comercializată pînă la 20% de materia primă.

Poroșenko a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei privind sancțiunile personale împotriva persoanelor fizice și juridice, legate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Sub restricții au ajuns şi acele persoane, care au fost acuzate în Ucraina de pregătirea și desfășurarea votării în Crimeea în cadrul alegerilor prezidențiale din Federația Rusă. Petro Poroșenko a extins sancțiunile asupra persoanelor împotriva cărora Guvernele Statelor Unite ale Americii și ale ţărilor UE au aplicat deciziile relevante.

În Rusia sub incidenţa sancțiunilor ucrainene au nimerit jurnalistul Dmitri Kiselev și actorul Iosif Kobzon. Acestor persoane le-a fost interzisă intrarea în țară. Ultimului, Poroșenko a ordonat să-i fie luate toate premiile de stat, pe care le-a primit în Ucraina. Deoarece prezentatorul TV şi interpretul nu au active în Ucraina, respectivii nu au fost prea supărați de atacul de rînd al lui Poroşenko.

Source: noi.md

Keywords:

Ucraina , sancţiuni , uzina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.