08 december 2020, 10:30 views 4126
În Moldova va apărea o primă sală de clasă în aer liber (Video)
08 december 2020, 10:30 views 4126

În Moldova va apărea o primă sală de clasă în aer liber (Video)

Administrația unui gimnaziu din nordul țării a găsit soluția pentru a petrece orele de clasă în siguranță chiar și în perioada pandemiei. Prima sală de clasă în aer liber este în proces de construcție în satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei.

Aceasta are o suprafață de 50 metri pătrați și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii, transmite nordnews.md.

Vestea i-a bucurat pe elevi. Ei spun că orele online sînt obositoare și le afectează sănătatea.

Copiii vor putea învăța la aer liber. Ei o să respire aer curat și o să fie mai sănătoși. Și nu o să ne infectăm cu viroze. Să învățăm la lecție, nu online pentru că e dăunător pentru ochi, deoarece stăm la telefon sau calculator”.

„Pentru ca copiii să nu stea la aer închis. Să stea la aer liber. Lecțiile online nu mi se par deloc bine, deoarece dăunează ochilor. Este obositor și nu înțelegem totul”, au spus copiii.

Ideea unei săli de clasă în aer liber s-a dovedit a fi și pe placul părinților, care s-au implicat în lucrările de construcție.

Am copii în acest gimnaziu, construcția este un lucru bun eu socot, copii ies la aer curat, pentru timp de iarnă îi acoperiș, în timpul de față cu pandemia aceasta eu cred că vor avea posibilitate să facă mai multe lecții la aer liber. Folosim și materiale pentru sănătate, lemnul deja e un material eco, vopseaua tot va fi eco”.

Un proiect foarte bun pentru toți copii noștri pentru că pot să facă ore în aer liber, să nu facă lecții online”.

În contextul pandemiei Covid-19, acest proiect este binevenit pentru copiii din gimnaziul nostru, pentru că ei au nevoie să stea mai mult timp în aer liber. Este un proiect foarte bun și ne bucurăm enorm pentru că a fost posibilă implementarea acestuia”, au menționat părinții.

Directoarea gimnaziului spune că, astfel, elevii vor petrece orele eficient, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus. Proiectul este susținut de mai mulți parteneri europeni.

Ne-am adresat partenerilor noștri europeni care ne-au ajutat financiar la realizarea acestui proiect.Copiii sînt întotdeauna entuziasmaţi să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea și imaginația se dezvoltă mai ușor”, a adăugat directorul gimnaziului Ciuciuieni, Angela Albu.

Sala de clasă în aer liber va putea fi utilizată și iarna.

Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții, spe exemplu eu sînt profesoară de geografie și atunci cînd voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”, a menționat directorul.

La gimnaziul din satul Ciuciuieni, raionul Sîngerei învață peste 100 de elevi.

 

Source: nordnews.md

Keywords:

scoala , sat , Sîngerei

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.