21 march 2012, 12:46 views 6961
21 march 2012, 12:46 views 6961

Pe primăria oraşului Soroca va fi arborat drapelul istoric al Moldovei

Pe primăria oraşului Soroca va fi arborat drapelul istoric roș-albastru al Moldovei. O decizie în acest sens a fost luată de consiliul orașului, în ciuda boicotului din partea fracțiunilor liberal-democraților și democraților, relatează MOLDNEWS.

Potrivit primarului Elena Bondarenco, totodată orașul este declarat drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova și interzicere a propagandei minorităților sexuale. Această decizie a fost salutată de către clerul local, societatea civilă și populație.

Amintim, că anterior au mai fost arborate steaguri istorice ale Moldovei în fața consiliului raional Edineț, primăriei Brătușeni și a primăriei Cimișlia. În plus, au fost declarate drept zone de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova și interzicere a propagandei minorităților sexuale municipiul Bălți, orașul Cahul, comunele Chetriș și Hiliuți, Fălești.

Comments

 (1)
  • #1 cristi1leu Reply Quote selected
    Ce fel de drapel istoric? NU exista asa ceva? Unde este pomenit acest drapel si de cine a fost creat el in trecut? E o facatura de toata jena. Prostii cand nu au cu ce sa atace si sa discrediteze, inventeaza diferite intrumente si minciuni cu care manjesc adevarul istoric. Sunt niste canalii cei care sustin astfel de manifestari, sunt falsi patrioti si adevarati criminali. Eu nu lupta pentru binele comun si pentru prosperarea tarii, ci impotriva valorilor adevarate, totul pentru imbogatirea lor si propasirea clanurilor mafiote si criminale. A fost un blestem pentru omenire comunismul si este in continuare o otrava care omoara tari si oameni care vor sa traiasca in pace si bunastare. Domnul o sa-i judece, insa acum sunt pe mana noastra si trebuie sa fie redusi la tacere.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.