27 july 2016, 10:16 views 6431
Tinerii din Ștefan Vodă au beneficiat de instruiri în domeniul antreprenorial (Foto)
27 july 2016, 10:16 views 6431

Tinerii din Ștefan Vodă au beneficiat de instruiri în domeniul antreprenorial (Foto)

Recent, în or. Ștefan Vodă, 25 tineri au beneficiat de instruiri în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu IP Incubatorul de Afaceri din Ştefan Vodă. Despre aceasta se spune într-un comunicat publicat pe pagina web a Consiliului raional.

Prin intermediul programului tinerii au identificat idei de afaceri, au iniţiat elaborarea planurilor de afaceri pentru realizarea activităţilor viitoarei sau actualei afaceri, inclusiv pentru a putea atrage resurse financiare de la diferite organizaţii.

Tinerii au avut oportunitatea de a se instrui prin intermediul următoarelor module: înregistrarea afacerii şi legislaţia în domeniu, managementul şi planificarea afacerii, managementul financiar şi contabilitate, marketing şi vînzări, managementul resurselor umane. Şcolirea tinerilor antreprenori a fost realizată de profesori universitari şi formatori naţionali Alexandru Negruţă, Olga Bivol, Elena Crupovniţchi, Daniela Glodeanu, Olga Ţurcanu.

De asemenea participanţii în cadrul sesiunilor de instruire au avut un program de vizită prin IP Incubatorul de Afaceri din Ştefan Vodă unde au fost familiarizaţi cu activitatea antreprenorilor rezidenţi, modalitatea de gestionare a afacerilor acestora, unii din ei fiind, anterior, la fel beneficiarii programului PNAET.

Tot în cadrul cursului de instruire, reprezentanţii FinComBank au venit cu informaţii pentru tinerii antreprenori despre produselor băncii de susţinere şi suport a activităţii antreprenoriale, iar reprezentanţii ODIMM au oferit informaţii despre programele naţionale orientate spre susţinerea activităţii antreprenorilor.

Scopul instruirii a fost de a dezvolta abilităţile antreprenoriale ale tinerilor care doresc să deschidă o afacere sau s-o dezvolte în localitatea unde locuiesc. Astfel, în cadrul sesiunilor de instruire şi-au dezvoltat abilităţile antreprenoriale 25 de tineri din 8 localităţi ale raionului Ştefan Vodă, dintre care 12 domnişoare şi 14 băieţi, 6 fiind antreprenori înregistraţi.

Programul Național de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) este destinat persoanelor tinere care doresc să lanseze sau să extindă o afacere proprie în zonele rurale şi/sau să dezvolte o afacere în domeniul agriculturii, producerii sau prestări de servicii. În urma programului de instruire solicitanţii primesc instruire și consultanță antreprenorială, finanţare şi monitorizarea post – finanțare.

La finele instruirii, în data de 22 iulie 2016, organizatorii împreună cu preşedintele raionului dl Nicolae Molozea au înmînat tinerilor certificate de absolvire a cursului din cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET).

10 zile de instruire şi formare a tinerilor, oferite în cadrul IP IASV, vor contribui la dezvoltarea afacerilor existente şi la apariţia noilor antreprenori în raionul Ştefan Vodă.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.