26 september 2015, 16:05 views 9613
Bulgaria va finanţa un proiect de aprovizionare cu apă în raionul Taraclia
26 september 2015, 16:05 views 9613

Bulgaria va finanţa un proiect de aprovizionare cu apă în raionul Taraclia

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) şi Ambasada Bulgariei în R. Moldova au semnat astăzi un nou proiect de dezvoltare pentru raionul Taraclia. Acesta are scopul să îmbunătăţească condiţiile de trai şi infrastructura socială în regiune, informează MOLDPRES.

Potrivit proiectului, Ambasada Bulgariei va oferi 275 mii de euro pentru construcţia în raion a cîteva staţii publice de aprovizionare cu apă. Totodată, o sumă de bani va fi alocată pentru reparaţia acoperişului Universităţii din Taraclia.

"Astăzi marcăm o consolidare a cooperării în zona de sud, precum şi contribuția substanțială a Ambasadei Bulgariei la îmbunătățirea calităţii vieţii locuitorilor din Taraclia. Acest parteneriat va aduce rezultate tangibile și susţinere comunităţii în asigurarea dezvoltării durabile", a spus Dafina Gercheva, coordonator-rezident ONU și reprezentant PNUD în R. Moldova.

"Am semnat un acord care pune bazele parteneriatului dintre Ambasada Republicii Bulgaria și PNUD. Dorința noastră comună este de a contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai în Taraclia. Aceasta este o prioritate pentru misiunea diplomatică bulgară, deoarece o mare parte a locuitorilor din raion sînt etnici bulgari. Ne-am dori ca acest parteneriat să aibă viitor, prin realizarea și altor proiecte care vor contribui la dezvoltarea durabilă a R. Moldova", a menţionat în context Petar Vîlov, ambasadorul Bulgariei în ţara noastră.

Raionul Taraclia are o populație de aproximativ 44 mii de persoane, dintre care două treimi sînt etnici bulgari.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Moldova , finantare , apeduct , apa , Bulgaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.