09 june 2011, 12:18 views 5579
09 june 2011, 12:18 views 5579

Starea drumurilor în orașul Taraclia

Problema  drumurilor în oraşul nostru rămîne a fi una dintre cele mai actuale. Odată cu creşterea numărului de automobile  creşte şi numărul de şoferi nemulţumiţi. Deşi relativ recent au fost reparate unele sectoare de drum, automobiliştii rămîn la aceeaşi părere - drumuri în Taraclia nu sînt. Dar, ca întotdeauna, speră la mai bine.

La sfîrşitul verii, în Taraclia a fost reparată o parte din drumul celei mai problematice străzi din centrul orașului – Komsomoliskaia. Anterior, ca să treacă această stradă, şoferii erau nevoiţi să meargă pe trotuar. Renovată este, de asemenea, şi cotitura străzilor Cebanov şi Kotovski – cel mai des utilizat sector la vizitarea centrului medicilor de familie şi a spitalului. Dar, potrivit primarului oraşului, lucrările de reparaţie nu sînt finisate.

„Bani pentru reparaţia altor drumuri nu vor fi – nu  sînt  în fondul rutier naţional. Dar şi le alocă acesta foarte slab şi cu dezordine mare. Impozitele pentru taxa de trecere cresc în mod constant, ajungînd  direct la trezoreria de stat. O jumătate bună din aceşti bani sînt destinaţi pentru reparaţia  drumurilor de stat” afirmă Serghei Filipov, primarul or.Taraclia.


 

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.