13 june 2015, 10:00 views 9570
A fost dat în folosință drumul care face conexiunea dintre două sate și capitală (FOTO)
Photo: moldpres.md
13 june 2015, 10:00 views 9570

A fost dat în folosință drumul care face conexiunea dintre două sate și capitală (FOTO)

Drumul local L452 care face conexiunea dintre satele Scoreni (Străşeni) şi Malcoci (Ialoveni) cu ieşire spre traseul internaţional ChişinăuLeuşeni a fost dat în folosinţă. O comisie de recepţie a semnat ieri actele de finalizare a lucrărilor de construcție a tronsonului, transmite MOLDPRES.

Drumul cu o lungime de 6,2 km a fost construit în cadrul unui proiect aplicat la Agenția de Dezvoltare Regională Centru de către Primăria satului Scoreni. Acest proiect regional este important pentru localnici, deoarece conectează sate din două raioane diferite, iar Scoreni va avea acces direct la traseul internaţional Chişinău-Leuşeni cu trecere prin Malcoci.

Lucrările de construcție a drumului au fost finalizate încă la sfîrșitul anului trecut, însă acesta nu a fost dat în exploatare pînă nu a fost monitorizat pe timp de iarnă. Costul total al proiectului a constituit 31,5 milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Autoritățile locale din Scoreni au inițiat deja deschiderea unei rute directe Scoreni-Chișinău, care va circula pe noul drum. Astfel, localnicii vor ajunge de două ori mai repede în capitală, economisind timp şi bani pentru călătorie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Moldova , drum , exploatare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.