30 may 2018, 16:00 views 13775
Compensații lunare pentru pensionarii din regiunea transnistreană
30 may 2018, 16:00 views 13775

Compensații lunare pentru pensionarii din regiunea transnistreană

Mai multe categorii de pensionari din regiunea transnistreană vor beneficia de compensații lunare.

Este vorba despre persoane care nu sunt angajate în câmpul muncii și care ridică plăți sociale și compensații nu mai mari decât valoarea dublă a pensiei minime pentru limită de vârstă, transmite IPN.

Presa din regiune scrie, cu referire la administrația transnistreană, că pensia minimă pentru limită de vârstă este de 616 ruble. Respectiv, de compensații vor beneficia pensionarii neangajați, a căror pensie, împreună cu adausul calculat, nu depășește suma de 1 232 de ruble. De exemplu, dacă pensionarul ridică 1.200 de ruble, compensația va constitui doar 32 de ruble.

De aceste compensații ar putea beneficia circa 30 de mii de persoane, iar cheltuielile sunt estimate la 24 de milioane de ruble. Pentru a beneficia de compensații, persoana care crede că este eligibilă urmează să depună personal o cerere în acest sens.

Source: ipn.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.