11 november 2016, 16:25 views 6323
În raionul Soroca se construiește un apeduct nou
11 november 2016, 16:25 views 6323

În raionul Soroca se construiește un apeduct nou

O reţea de aprovizionare cu apă şi canalizare va fi construită în satul Ţepilova, raionul Soroca. Lucrările au demarat ieri, iar conform proiectului, pînă la finele anului curent în localitate trebuie să fie finalizate peste 12 km de apeduct, un turn de apă cu capacitatea de 50 metri cubi, sisteme autonome de canalizare pentru şcoala şi grădiniţa din sat.

Lucrările fac parte dintr-un proiect pentru aprovizionarea cu apă a localităţilor Regiunii de Nord a R. Moldova. Acesta prevede crearea condiţiilor de asigurare cu apă potabilă de calitate a locuitorilor comunelor Parcani, Ocolina şi Rădi Cereşnovăţ din raionul Soroca.

Lucrările de la Ţepilova vor costa circa patru milioane de lei, bani alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul din raionul Soroca se înscrie într-un program de aprovizionare cu apă din apeductul magistral Soroca-Bălţi, realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord. Ca urmare, peste patru mii de familii din raionul Soroca vor avea apă de calitate la robinete.

Source: moldpres.md

Keywords:

apeduct , Soroca , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.