09 august 2017, 16:15 views 7827
În Tvardiţa a fost deschis un centru de reabilitare pentru copii
09 august 2017, 16:15 views 7827

În Tvardiţa a fost deschis un centru de reabilitare pentru copii

În orașul Tvardiţa, raionul Taraclia, cu suportul Agenției de Cooperare și Dezvoltare a Republicii Turcia (TIKA) a fost deschis un Centru de reabilitare și asistență socială pentru copiii din grupurile de risc.

La evenimentul de inaugurare a centrului au participat Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kilic, şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan.

Ambasadorul turc a menţionat că ţara sa acordă asistență nu doar unei singure regiuni, ci întregii Moldove conform solicitărilor. "Implementăm proiecte similare în toate colțurile țării și intenționăm să continuăm acest lucru", a opinat Kilic.

Şi Coordonatorul Agenției TIKA, Canan Alpaslan, s-a arătat mulţumit de lucrările efectuate la centru şi a menţionat că "bucuria din ochii copiilor care vizitează acest centru de reabilitare merită tot efortul".

Centrul are capacitatea de a oferi asistență pentru 100 de persoane. Zilnic, 20 de copii frecventează instituția, iar alţi 43 copii cu dizabilități mentale și fizice beneficiază de fizioterapie, reabilitare și asistență psihologică.

Source: moldpres.md

Keywords:

Taraclia , copii , reabilitare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.