17 august 2013, 15:30 views 14599
17 august 2013, 15:30 views 14599

Închiderea gimnaziului din satul Cucioaia trezește nemulţumiri


Foto: tv7.md

Nu vor să renunţe la şcoala din sat. Este vorba de un grup de părinţi din localitatea Cucioaia, raionul Teleneşti. Aceştia sînt nemulţumiţi de procesul de optimizare a instituţiilor de învăţămînt care a ajuns şi la ei în sat. Reprezentanţii direcţiei Educaţie din Teleneşti spun că înţeleg agitaţia părinţilor, dar că unica soluţie este să accepte situaţia şi să decidă la ce şcoală din satele vecine îşi vor da copiii, informează tv7.md.

Patru părinţi care au venit la Chişinău, în speranţa că se vor face auziţi, spun că au ştiut despre această optimizare din luna mai, dar că nu s-au alarmat pentru că li s-a promis că cel puţin li se vor repara drumurile din sat, care sunt impracticabile.

Locuitorii din Cucioaia declară că le este frică să îşi trimită micuţii la cel puţin zece kilometri departe de casă, mai ales că există şi copii bolnavi, care au adesea nevoie de îngrijire specială.

După mai multe adunări cu direcţia gimnaziului din sat, părinţii elevilor din Cucioaia s-au gîndit să acopere din buzunarul propriu deficitul de bani care a dus la decizia optimizării şcolii. Responsabilii de la Direcţia Educaţie din raion spun însă că acest lucru nu este posibil.

Reprezentanţii direcţiei au mai precizat că în timpul apropiat vor fi achiziţionate trei autocare, pentru a exclude problema transportului. La fel, responsabilii de la Educţie îi îndeamnă pe părinţi să ia dosarele copiilor de la gimnaziul din sat şi să aleagă una din instituţiile localităţilor vecine: Cîşla  şi Zgărdeşti.

Keywords:

scoala , localitati , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.