Grădiniţa din raionul Anenii Noi, a fost eficientizată energetic

Grădiniţa din raionul Anenii Noi, a fost eficientizată energetic

Grădiniţa de copii din satul Hîrbovăţ, raionul Anenii Noi, a fost astăzi inaugurată după ce a fost modernizată din sursele Fondului Naţional pentru Dezvoltare Regională. Pentru aceste lucrări Guvernul a alocat 4,5 milioane de lei.

"Una dintre prioritățile politicii de dezvoltare regională este de a spori eficiența energetică în clădirile publice. Cei 4,5 mln de lei au fost cheltuiți pentru termoizolarea pereților exteriori ai blocului instituției cu materiale de înaltă calitate, pentru schimbarea geamurilor și ușilor, pentru procurarea și instalarea unui sistem solar de încălzire a apei", a declarat la eveniment ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.

Lucrările au demarat în luna iunie 2017, iar pe parcurs autoritățile publice locale împreună cu antreprenorul și administrația grădiniței au avut o cooperare eficientă, ceea ce a permis executarea în timp util a lucrărilor.

"Prin acest proiect ne-am propus să îmbunătățim accesul la servicii și utilități publice de calitate pentru oamenii din sat, să îmbunătățim condițiile de muncă pentru angajații din instituție, iar pentru cei care frecventează grădinița să creăm condiții mai bune pentru o întreţinere plăcută. Sper foarte mult să avem durabilitate în proiect, pentru că toate proiectele de dezvoltare regională au obiectivul de a construi viitorul acasă", a subliniat Liviu Volconovici.

În prezent, din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, sunt efectuate lucrări de sporire a eficienței energetice la școala internat sportivă din satul Grimăncăuți, raionul Briceni, blocul chirurgical al spitalului raional Orhei, Centrele de sănătate din raioanele Drochia, Edineț, Șoldănești și spitalul raional Cantemir.

Source: moldpres.md

Keywords:

grădiniţa , Anenii Noi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
3012 locuitori

Carahasani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Carahasani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3012 oameni. Satul Carahasani a fost menționat documentar în anul 1656.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.