O moldoveancă din satul Ustia a creat o afacere de succes

O moldoveancă din satul Ustia a creat o afacere de succes

Era foarte tînără cînd a pășit în lumea dură a afacerilor. Cu ambiție, perseverență și multă muncă a reușit să deschidă o întreprindere de confecționare a uniformelor și a creat 15 locuri de muncă pentru 15 femei din satul Ustia, raionul Dubăsari.

Este vorba despre Marina Andreev, antreprenoarea care, datorită unui grant oferit de către Uniunea Europeană, a demonstrat că și în mediul rural pot fi puse pe roate afaceri de succes.

„Cînd am obținut grantul de la Uniunea Europeană, pentru că datorită acestui grant a fost deschisă afacerea, eram după ultimul an de facultate. Practic eram super-tînără. Experiența era la zero. Am creat locuri de muncă pentru femei anume în sectorul rural, la acel moment în sat nu era nicio întreprindere la care femeile să-și găsească de lucru. Cu ajutorul grantului am deschis această afacere. Dacă nu era grantul cred că nu mai eram acum femeie de afaceri și nu mai aveam întreprinderea creată. Poate aș fi fost undeva peste hotarele țării muncind la un job obișnuit cum fac mulți alți concetățeni de-ai noștri", povestește Marina Andreev.

Antreprenoarea spune că una dintre cele mai mari împliniri pe care le are ține de faptul că a reușit să le ofere femeilor din satul Ustina șansa de a munci acasă, alături de familie.

Source: agora.md

Keywords:

business , uniforma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.