29 september 2011, 10:12 views 5721
29 september 2011, 10:12 views 5721

O zi fără automobil la Basarabeasca

Recent traseul  central din orașul Basarabeasca a fost închis  pentru automobile și pus la dispoziția cicliștilor și pietonilor. Toți copiii  prezenți în centru au devenit participanții concursurilor "O zi fără automobil".

Lupta pentru prima poziție în clasamentul final nu a trecut fără incidente. Unul dintre cicliști a avut nevoie de asistența medicală. În timp ce sportivii s-au întrecut în viteză și spirit, tinerii pictori au realizat desene pe asfalt cu tematica "O zi fără automobil". Pe lîngă aceasta a fost făcut bilanțul concursului de eseuri și desene desfășurat săptîmîna trecută în toate instituțiile de învățămînt din oraș.

După cum a susținut șeful inspecției ecologice, scopul principal al acțiunii este propagarea ciclismului și a mersului pe jos în folosul protecției mediului înconjurător.

În final toți participanții, cîștigătorii concursurilor la cele 3 categorii de vîrstă au beneficiat de premii din partea juriului.

Sursa: bas-tv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1596 locuitori

Arioneşti este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Arioneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Arioneşti este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Donduşeni şi la 217 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1596 de oameni. Satul Arioneşti este atestat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.