09 june 2016, 11:15 views 5520
Cum vor trăi străinii la Basarabeasca (Foto)
09 june 2016, 11:15 views 5520

Cum vor trăi străinii la Basarabeasca (Foto)

La Sectorul Poliției de Frontieră Basarabeasca au fost date în folosinţă două camere de întreţinere temporară a solicitanţilor de azil la frontieră. Încăperile, una pentru femei și alta pentru bărbați, sînt amenajate cu tot strictul necesar. Astfel, persoanele care vor beneficia de cazare temporară în aceste camere vor avea la dispoziţie șase paturi, dulapuri, mese, scaune și acces la facilităţi de igienă (toaletă și duş).

Crearea condiţiilor adecvate pentru trai temporar al solicitanţilor de azil la frontieră, prin deschiderea încăperilor, s-a realizat cu suportul reprezentantei în R.Moldova a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

În context, Poliția de Frontieră în permanență își consolidează relațiile de cooperare cu UNHCR în domeniul asigurării drepturilor omului, prin oferirea posibilității agajaților de la frontieră să conştientizeze existenţa unei ramuri specifice în cadrul fenomenului migraţiei, cum ar fi solicitarea azilului în statele gazdă de către persoanele refugiate din regiunile vulnerabile, cît şi realizarea unor activităţi pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale, ce acoperă necesitatea de îmbunătăţire a cunoştinţelor personalului privind principiile de protecţie, migraţie şi azil.

Pînă în prezent, polițiștii de frontieră ai SPF Basarabeasca au înregistrat două cazuri, cînd trei cetățeni străini au solicitat azil în R.Moldova.

Source: provincial.md

Keywords:

azil , refugiați

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
514 locuitori

Străisteni este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.65 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.69 km. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 514 oameni. Satul Străisteni a fost menționat documentar în anul 1854.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.