07 october 2019, 12:20 views 5639
Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei în raionul Basarabeasca
07 october 2019, 12:20 views 5639

Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor intemperiei în raionul Basarabeasca

Guvernul a alocat 5,3 milioane de lei pentru compensarea pagubelor provocate de calamitățile naturale în raionul Basarabeasca. Decizia a fost anunțată marți, 9 iulie, de premierul Maia Sandu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite MOLDPRES.

Totodată, Comisia a decis alocarea a 389 mii de lei pentru rambursarea cheltuielilor suportate de cîteva instituții publice pe parcursul desfășurării lucrărilor de fortificare a digului de protecție din preajma localității Crocmaz din Ștefan Vodă.

Alte 99 mii de lei au fost alocate pentru procurarea produselor alimentare destinate familiilor din Otaci care și-au pierdut locuințele.

Potrivit premierului, o comisie de experți a evaluat costul locuințelor distruse la Otaci, iar în prezent se discută cu locatarii acestora. „Există o problemă, pentru că între timp au crescut prețurile de piață. Cineva încearcă sa profite de nenorocirea oamenilor și în momentul cînd s-a auzit că statul va compensa cheltuielile celor care și-au pierdut locuințele, prețul pe piață a crescut substanțial. În cîteva zile o să avem cifre mai exacte", a comunicat Maia Sandu.

Pînă la această etapă, Comisia a stabilit că prețul unui apartament cu două camere este de 212 mii de lei, iar cu trei camere - 277 mii de lei.

În prezent, specialiștii fac expertiza celui de-al doilea bloc de la Otaci. Aceasta va fi definitivată în aproximativ 15 zile.

O scară a unui bloc de locuit cu 9 etaje din Otaci, raionul Ocniţa, s-a prăbușit în seara zilei de miercuri, 19 iunie. Salvatorii au reușit să evacueze locuitorii cu cîteva ore înainte de incident.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

bani , guvern , Basarabeasca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1506
Populația:
1098 locuitori

Cerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1098 de oameni. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1506.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.