29 november 2015, 11:10 views 7777
Descoperire impresionantă sub asfaltul de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală (VIDEO)
29 november 2015, 11:10 views 7777

Descoperire impresionantă sub asfaltul de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală (VIDEO)

Caldarâm vechi de sute de ani sub asfaltul de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală. Cuburile din granit au fost depistate de către muncitori, în timpul lucrărilor de reconstrucție. Specialiștii spun că drumul a fost pavat pe timpul primarului Carol Schmidt.

Pietrele se află la o adâncime de câțiva centimetri. Pe timpuri, toate străzile din Capitală erau pavate.

"Astea sunt pietre din granit, bucăți mari special prelucrate și ele sunt veșnice. Dacă ai de reparat conductele de apă sau telecomunicații ele se scot și se pun la loc nu suferă suprafața drumului. Ele sunt bune și pentru ploi, pentru că ușor se scurge apa printre ele", a explicat istoricul Iurie Colescnic.

Consilierul municipal Victor Lutenco este de părere că pavajul poate fi păstrat. Mai mult, el intenţionează să depună o solicitare în acest sens la Primărie.

"Pavajul poate fi o parte componentă a infrastructurii din oraș, poate să existe și zone asfaltate dar și zone care sunt lăsate cu pavaj, astfel încât să menținem aspectul ăsta istoric, puțin a mai rămas din Chișinăul istoric, și trebuie să încercăm să apreciem fiecare parte pe care o mai avem, o șansă să o păstrăm", a spus consilierul municipal, Victor Lutenco.

Mai puțin încântați de idee sunt șoferii.

În mai multe orașe europene, drumurile pavate au fost păstrate.


Source: www.publika.md

Keywords:

strada , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2178 locuitori

Călugăr este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Frumuşica, Socii Vechi, Socii Noi și Călugăr. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2178 de oameni. Satul Călugăr a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.