07 july 2016, 10:40 views 5067
Bugetul municipiului Chişinău, votat în lectură finală
07 july 2016, 10:40 views 5067

Bugetul municipiului Chişinău, votat în lectură finală

Consilierii municipali au votat miercuri, 6 iulie, bugetul Chişinăului în lectură finală. Proiectul a fost aprobat cu votul a 44 de consilieri prezenţi la şedinţă.

Bugetul prevede venituri de 2,943 de miliarde de lei, cheltuieli de aproximativ 3,47 de miliarde şi un deficit de peste 103 de milioane de lei.

Autorii proiectului de buget propun drept sursă de acoperire a deficitului bugetar mijloacele financiare preconizate a fi obţinute din vânzarea activelor fixe, a bunurilor materiale, dar şi sursele externe, precum şi sursele interne de finanţare.

Ponderea majoră în totalul cheltuielilor bugetului municipal o deţin cheltuielile de ordin social – 64,9%, cu o creştere de 4,2% faţă de anul 2015. Grupele principale de cheltuieli sunt: învăţământul, cultura, ocrotirea sănătăţii, protecţia socială etc.

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul 2016 urmează să intre în vigoare odată cu publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial.

Proiectul bugetului pentru anul curent a fost votat în prima lectură în decembrie 2015.

Sursa: ipn.md

Keywords:

CMC , buget , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1611
Populația:
6.855 mii locuitori

Teleneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Teleneşti. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul drept al rîului Ciulucul Mic,  oraşul Teleneşti este situat la o distanţă de 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6855 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Teleneşti, datează din anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.