23 september 2016, 09:45 views 4560
CMC se pronunță pentru înlăturarea haosului din agenda de muncă
23 september 2016, 09:45 views 4560

CMC se pronunță pentru înlăturarea haosului din agenda de muncă

Problemele prezentate haotic spre examinare în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) i-a impus pe aleșii locali să să gîndească la elaborarea unei agende pe termen mai lung.

Consilierii consideră că este oportun de elaborat o agendă pe termen lung, pentru a eficientiza procesul de examinare a problemelor municipale. Președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, a menționat în cadrul ședinței de joi, 22 septembrie, că actuala agendă nu conține scopuri clare și tergiversează procesul legislativ în municipiu.

„Este necesar de trasat prioritățile activității noastre. Nouă nu ne ajunge constructivism, iar adoptarea unei agende pe termen lung, de exemplu, pe jumătate de an sau pe un an, va face procesul mai transparent și mai rapid", a spus Ceban.

Mai mulți consilieri au fost de acord cu președintele fracțiunii socialiștilor. În cadrul ședinței s-a propus ca problemele propuse spre examinare în CMC să fie analizate mai minuțios, după o discutare preliminară în comisiile de profil. Pentru a ține cont de opinia publică s-a propus ca problemele respective să fie coordonate cu activiștii civici și reprezentanții organizațiilor neguvernamentale.

Anterior consilierii municipali în repetate rînduri s-au plîns de imperfecțiuni la elaborarea agendei de muncă. Nemulțumirile se întețeau atunci cînd examinarea agendei dura cîteva luni de zile. În acest an asemenea situație s-a repetat de cîteva ori. Astfel, ședința CMC care a început în luna februarie s-a încheiat abia la sfîrșitul lunii mai, iar următoarea ședință a durat de pe 2 iunie pînă pe 2 septembrie.

Source: www.noi.md

Keywords:

CMC , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
272 locuitori

Alexăndreşti este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucuieţii Vechi, Cucuieţii Noi, Ivăneşti și Alexăndreşti. Localitatea este situată la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 198 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 272 de oameni. Satul Alexăndrești a fost menționat documentar în anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.