14 march 2018, 09:45 views 9827
Fracțiunea PCRM în Consiliul Municipal Chișinău o să-și înceteze activitatea
14 march 2018, 09:45 views 9827

Fracțiunea PCRM în Consiliul Municipal Chișinău o să-și înceteze activitatea

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Moldova în Consiliul Municipal Chișinău o să-si înceteze activitatea, relatează Noi.md. 

Această decizie a fost adoptată în cadrul ședinței Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central (CC) al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, la care a fost examinată chestiunea privind activitatea fracțiunii PCRM în Consiliul Municipal Chișinău. 

Se menționează că la 14 noiembrie 2017 Comitetul Executiv al CC al PCRM a audiat informația prezentată de membrul CC, șef al fracțiunii comuniștilor Natalia Vîsotina. S-a stabilit că deseori, votînd pentru unele sau altele proiecte sau sonorizînd declarațiile de natură politică, consilierii Vasili Chirtoca și Ghenadie Botnaru, aleși în componența Consiliului Municipal Chișinău pe listele PCRM, se ghidează, în principal, de propriile considerente. 

În finalul dezbaterilor membrii Comitetului Executiv al CC al PCRM au solicitat dnei Natalia Vîsotina să informeze membrii fracțiunii despre necesitatea de a coordona acțiunile sale ulterioare în cadrul Consiliului Municipal cu organele de conducere ale PCRM. 

Însă, după cum se menționează, de atunci situația nu s-a schimbat. Mai mult, în presă au început să apară interviurile oferite de membrii fracțiunii, în care aceștia dau apreciere politică evenimentelor, inclusiv a celor coordonate cu organele de conducere ale Partidului. 

În acest context Comitetul Executiv al CC al PCRM a adoptat hotărîrea privind  dizolvarea fracțiunii PCRM în Consiliu Municipal, în componența Nataliei Vîsotina, Vasili Chirtoca și Ghenadie Botnaru, precum și a abilitat dna Natalia Vîsotina cu împuternicirea de a anunța la viitoarea ședință a Consiliului Municipal dizolvarea fracțiunii PCRM.

De meționat că, în zilele imediat următoare consilierii municipali sus menționați vor publica documente privind istoria formării formațiunii, activitatea de lucru,   rezultatele obținute, dar şi motivele destrămării fracțiunii PCRM din cadrul CMC.

Source: noi.md

Keywords:

CMC , PCRM , Vasilii Chirtoca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.