31 may 2012, 11:43 views 6762
31 may 2012, 11:43 views 6762

O icoană făcătoare de minuni a fost adusă la Chişinău

Relicva se va afla pînă la 1 iunie la Catedrala Mitropolitană din capitală după care va fi dusă la mai multe biserici din ţară. Icoana cu chipul Maicii Domnului de Liubeci este cunoscută pentru minunile săvîrşite pe parcursul sutelor de ani.

Zeci de enoriaşi vin zilnic la catedrala "Nașterea Domnului" din Chișinău pentru a se ruga la Icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului de Liubeci. Sfînta relicvă are peste 200 de ani şi a fost adusă din oraşul ucrainean Umani. Preoţii spun că icoana a săvîrşit minuni pe parcursul a sute de ani, iar de aproape 20 de ani sfinţenia izvorăşte mir.

Odată cu sfînta icoana în Moldova au fost aduse moaştele Sfîntului Luca al Crimeei şi ale Sfîntului ierarh Nicolae, Iov Amfiloh din Poceaev. Icoana făcătoare de minuni cu chipul Maicii Domnului de Liubeci se va afla la catedrala pînă la întîi iunie curent, după care va fi dusă în mai multe sate din Moldova.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2248 locuitori

Burlăceni este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Greceni și Burlăceni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cahul și la 187 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2248 de oameni. Satul Burlăceni a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.