21 september 2018, 14:15 views 8613
Autoritățile își propun să facă din Chișinău un oraș verde
21 september 2018, 14:15 views 8613

Autoritățile își propun să facă din Chișinău un oraș verde

În municipiul Chișinău s-a dat startul identificrii inițiativelor de dezvoltare durabil a orașului și de promovare a energiei vezi, în cadrul proiectului „Planificare Strategic – Chișinu – Oraș Verde".

Viceprimarul Nistor Grozavu a spus, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului, c acesta are menirea de a transforma Chișinul într-un oraș verde, cu un consum redus de energie. Scopul final este utilizarea a cît mai mult energie din surse regenerabile.

A fost lansată cursa Chișinău-Timișoara

Proiectul „Planificare Strategic – Chișinu – Oraș Verde" este finanțat în cadrul programului „Orașe Verzi", susținut financiar de ctre Banca European de Reconstrucție și Dezvoltare. Este vorba de 10 milioane de euro, bani care au fost oferiți în 2016 sub form de împrumut pentru îmbuntțirea eficienței energetice.

Șefa biroului BERD din Republica Moldova, Angela Sax, a declarat c orașul Chișinu este unul verde, dar se dorește s fie și mai verde. Acest lucru înseamn un oraș mai prietenos mediului. „Chișinul, ca și alte orașe, se confrunt cu multe probleme legate de mediu: aerul este poluat, sînt ambuteiaje, exist puțin spațiu liber. Astzi lansm o inițiativ important, care are scopul de a ajuta la dezvoltarea sustenabil a orașului", a spus Angela Sax.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , oraș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.