08 november 2019, 12:00 views 5333
Cișmele - sursa de apă pentru locuitorii capitalei pe timp de caniculă
08 november 2019, 12:00 views 5333

Cișmele - sursa de apă pentru locuitorii capitalei pe timp de caniculă

Pe vreme caniculară cele șapte cișmele redeschise în capitală de către S.A. „ Apă-Canal Chişinău", activează la maximum, scrie Noi.md.

Mai mult, cișmele amplasate în Parcul „Valea Morilor", scuarul Grădinii Publice „Ștefan Cel Mare și Sfînt" și din Parcul „Scuarul Catedralei" și-au demonstrat utilitatea și eficiența. Astfel, din aprilie curent, de cînd au fost redeschise cișmelele, oamenii au consumat circa 1000 m 3 de apă. Cel mai mare consum de apă s-a înregistrat la cișmelele din Parcul „Valea Morilor", și la cele amplasate în scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfînt".

Asfel, chișinăuienii, precum și oaspeții capitalei, pot consuma apă pe gratis de cea mai bună calitate fără a cheltui bani și sta în rînd să cumpere apă îmbuteliată la tarabele improvizate de agenții economici pe străzile capitalei.

Pe lîngă faptul că oamenii își pot potoli setea la cișmele, în zilele cu temperaturile ridicate aceștia se pot răcori în sensul direct al cuvîntului. Și aceasta grație celor 2 funcții a cișmelelor: una pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și cea de-a doua, de răcorire. Acestea sînt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizînd răcorirea persoanei care accesează această funcție.

Totodată S.A. „ Apă-Canal Chişinău", face un apel către toți locuitorii capitalei la bunul simț și la spiritul civic, de a păstra și nu vandaliza lucrurile bune și frumoase făcute de întreprindere pentru chișinăuieni. Oamenii sînt îndemnați să informeze furnizorul de apă în cazul în care se vor repeta situațiile neplăcute din anul trecut. Reamintim că în premieră cișmele au fost instalate în anul 2017. Toate cheltuielile de instalare şi deservire a cișmelelor, sînt acoperite de către întreprindere.

Source: noi.md

Keywords:

cișmea , Chisinau , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1813
Populația:
1408 locuitori

Romăneşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Romăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1408 oameni. Satul Romănești a fost menționat documentar în anul 1813.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.