09 june 2019, 12:00 views 4420
Chirtoca: ”Noi niciodată nu am votat pentru interese egoiste”
09 june 2019, 12:00 views 4420

Chirtoca: ”Noi niciodată nu am votat pentru interese egoiste”

Se încheie mandatul actualilor consilieri ai Consiliului Municipal Chișinău. Deci, e timpul să facem totalurile. Noi.md l-a rugat pe consilierul municipal independent Vasile Chirtoca să ne vorbească despre cum au fost acești patru ani, dar și despre perspective.

Domnule Chirtoca, activitatea Dvs. în Consiliul Municipal a coincis cu o perioadă foarte stranie. Ați început-o pe vremea primarului general Dorin Chirtoacă, ați continuat-o după numirea Silviei Radu, care a fost înlocuită de Ruslan Codreanu, și o finalizați cu puțin cunoscutul Adrian Talmaci. Cu cine dintre ei a fost mai ușor să lucrați, iar cu cine – mai greu? Și principalul – cine administrează în prezent orașul Chișinău?

Dacă revenim la programul meu electoral din 2015, pe atunci era deja clar că trebuie luate toate măsurile pentru a face schimbări cardinale în conducerea primăriei. Eforturile noastre și cele ale socialiștilor s-au soldat cu faptul că persoana care nu era un manager profesionist, nu-și iubea și nu-și iubește orașul, el fiind reprezentantul unui partid care a făcut doar rău țării noastre, a demisionat. Așadar, despre activitatea lui Dorin Chirtoacă nici nu mai vorbim.

Nu am experiență de lucru cu cel de-al treilea primar general interimar, Adrian Talmaci, deaoarececă la numirea lui, noi, de facto, intrasem deja în perioada preelectorală.

Dar pe Silvia Radu o cunosc de mult timp. În pofida faptului că mulți dintre actualii mei colegi de pe lista electorală au față de ea întrebări, cel mai simplu mi-a fost să lucrez anume cu Silvia Radu. Și eu, și ea reprezentăm mediul de afaceri, este o persoană destul de concretă și a susținut multe dintre inițiativele noastre, incluse în bugetul pentru anul 2018.

Adrian Talmaci își îndeplinește onorabil obligațiile de primar general. Nu-și face PR, spre deosebire de alți interimari, muncește calm. Dispune de toate împuternicirile și de actele fundamentale, de buget, de deciziile Consiliului Municipal, care îi permit să execute acest buget fără rețineri, departamentele primăriei dispun de specialiști suficient de calificați, care își cunosc lucrul. De aceea, cred, în oraș starea de lucruri este mai mult sau mai puțin normală. Haos nu există.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.