09 december 2019, 10:00 views 3219
70% din chișinăuieni nu sînt mulțumiți de activitatea Primăriei
09 december 2019, 10:00 views 3219

70% din chișinăuieni nu sînt mulțumiți de activitatea Primăriei

Starea drumurilor și a transportului public, lipsa curățeniei și corupția - sînt cele mai stringente probleme ce nemulțumesc locuitorii capitalei. Datele sînt reflectate într-un sondaj realizat în luna iulie, la care au participat 1300 de chișinăuieni, scrie agora.md.

Răspunsurile locuitorilor capiatalei arată că 70% din cei chestionați sînt nesatisfăcuți de felul în care arată capitala în prezent.

Sondajul a realizat un top al nemulțumirilor. Lista se deschide cu problema drumurilor, 48% din cei chestionați fiind nesatisfăcuți de starea rețelei de drumuri și a trotuareleor. Urmează curățenia din oraș, problemă ce nemulțumește 33% din respondenți și problema transportului. Mai exact oamenii sînt indignați de orarul de circulație a tarnsportului public și starea lui tehnică. Problema corupției a fost menționată de 13% din chișinăuieni.

Sunt însă, lucruri despre care locuitorii capitalei vorbesc de bine. Cetățenii sînt în mare parte mulțumiți de sistemul centralizat de gazificare, de sistemul de alimentare cu apă și de iluminare stardală.

Ce cunosc cetățenii despre activitatea Primăriei?

Așa cum sondajul a fost desfășurat înaite de alegerile locale, cetățenii au fost întrebați dacă cunosc cine stă la cîrma capitalei. 64% au răspuns că nu știu niciun consilier municipal și doar 26% spun că sînt informați despre activitatea Consiliului Municipal, iar 34% nu cunosc nimic despre activitatea Primăriei.

Totodată, din cei 1300 de cetățeni chestionați, ⅔ nu sînt mulțumiți de activitatea Primăriei mun. Chişinău. În acest context oamenii au fost întrebați dacă vor merge la alegerile locale - 23% au spus probabil da, iar 60% – cu siguranță.

Oamenii au descris cum ar trebui să arate viitorul primar. 39% cred că primarul trebuie să fie un bărbat, 53% zic că trebuie să fie căsătorit, 52% spun că trebuie să aibă copii. Să fie pro-european au zis o jumătate din respondenți, iar 46% spun că trebuie să fie religios, deși aproape 40% din respondenți zic că toate acestea nu contează. Sondajul a fost realizat în perioada 5 iulie – 4 august 2019. Cercetarea a fost elaborată de către Magenta Consulting, la solicitarea organizației neguvernamentale Primăria MEA.

Source: agora.md

Keywords:

Chisinau , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.