21 february 2020, 11:00 views 2452
Ruinele stadionului din centrul Chișinăului au devenit casă pentru 15 vagabonzi (Foto)
21 february 2020, 11:00 views 2452

Ruinele stadionului din centrul Chișinăului au devenit casă pentru 15 vagabonzi (Foto)

Ruinele Stadionului Republican sînt locuite de vagabonzi care au rămas singuri cu problemele lor.

"Încercați să ghiciți unde e. Centrul Chișinăului. 15-20 de persoane, majoritatea adolescenți, sînt și copii, sînt și fete. În weekend-uri și în nopțile calde, încă 10-15 adolescenți vin din toate sectoarele. Mîncarea - ceva le dă vecinii, ceva mai fură, cîte ceva vor cerși lîngă hypermarket. Și un cîine, care tot îl hrănesc. Cer bani pentru hrana lui sau pe o rază de 2-3 cartiere cer seara cîțiva bănuți de la trecători. Încearcă să supraviețuiască cum pot. Hainele sînt aceleași. În fotografie sînt cei care nu se mai tem de nimic, în spate mai sînt încă vreo zece oameni. Încălzirea este ceva de genul unei sobe. Uneori dimineața, înainte sau după antrenament, le aduc apă clocotită și mîncare. Și cu groază mă gîndesc, numai de n-ar arde. Ei nu-și pierd speranța, spun că în curînd va veni primăvara, va fi cald, iar în degrabă sînt alegeri și vor putea cîștiga la mitinguri", a scris pe rețelele de socializare locuitorul Chișinăului, Sergiu Durleștean.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , stadion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.