27 february 2020, 16:00 views 3596
Cînd va fi introdusă tichetarea electronică
27 february 2020, 16:00 views 3596

Cînd va fi introdusă tichetarea electronică

Transportul public din Chișinău va fi reînnoit, planul privind etichetarea electronică va fi prezentat săptămîna viitoare, iar marcajul rutier va fi unul de calitate.

Totodată, potrivit primarului Ion Ceban, în prezent, documentele pentru achiziția unor noi mijloace de transport sînt gata, iar acestea ar putea circula pe străzile Chișinăului în acest an, informează noi.md cu referire la IPN.

„Sîntem gata să cumpărăm 100 de autobuze, dar totul depinde de decizia Consiliului Municipal. În parcul de autobuze sînt 126 de autobuze, iar 75% sînt într-o stare deplorabilă. Doar vreo 30 mai pot fi folosite 2-3 ani", a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii "Glavnîi vopros" de la postul de televiziune NTV Moldova.

Referitor la etichetarea electronică, primarul capitalei afirmă că taxatorii nu vor rămîne fără locuri de muncă. O parte dintre aceștia vor fi transferat pe posturile de controlori, iar o parte în cadrul viitoarelor parcări.

„În centrul capitalei vor fi amenajate zece mii de locuri de parcare, încă 500 de locuri de parcare în jurul Parcului „La Izvor", sînt doar cîteva din planificările noastre. Parcările din centrul capitalei vor fi cu plată. Este un proces complicat, care urmează să fie pus pe picioare", a adăugat Ion Ceban.

Referitor la prețurile mari la energia termică, edilul precizează că Primăria nu are nicio legătură cu acestea.

„Nu ne stă în puterea noastră. Acțiunile Termoelectrica reprezintă un transfer de imagine negativă asupra primăriei. Prerogativele noastre sînt compensațiile, pe care le plătește municipalitatea pentru unii locuitori. Noi tot vrem ca locuitorii să plătească mai puțin, dar asta depinde de alte organe de conducere", afirmă oficialul.

Despre protestele operatorilor de rute de microbuz din Chișinău, Ion Ceban a menționat că unii agenți economici își doresc că facă profit pe spatele cetățenilor, lucru care nu va fi permis de Primărie. Primarul spune că aceste acțiuni de protest reprezintă un șantaj față de instituția pe care o conduce.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2510 locuitori

Pănăşeşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pănăşeşti și Ciobanca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Strășeni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2510 oameni. Satul Pănăşeşti a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.