16 march 2020, 12:48 views 2837
Bătrînii și persoanele cu nevoi speciale pot cere ajutor
16 march 2020, 12:48 views 2837

Bătrînii și persoanele cu nevoi speciale pot cere ajutor

Direcția asistență soacială și sănătate a Primăriei Chișinău deschide de azi o Celulă de criză menită să ajute persoanele în etate și cele cu nevoi speciale, aflate în situații de urgență din cauza epidemiei de COVID-19.

Tot azi, va fi lansată o platformă de voluntariat în acest scop. Anunțul a fost făcut de primarul general al capitalei, Ion Ceban, transmite noi.md cu referire la agora.md.

Oamenii sînt îndemnați să apeleze prin telefon după ajutor, în cazul în care au nevoie.

„Să nu veniți la subdiviziunile primăriei. Mai ales bătrînii care s-au obișnuit să vină la direcțiile asistență socială. Direcție asistență socială și sănătate a creat o celulă de criză. Va fi monitorizată situația și va fi acordat sprijin beneficiarilor. Serviciile vor fi acordate la domiciliu”, a menționat Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

În carul celulei de criză sînt incluse cîteva servicii: Serviciul asistență socială comunitară, Serviciul de îngrijire socială la domiciliu, Serviciul social de asistență personală, Serviciul social „Echipa mobilă”, Centru de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil.Lucrul va fi coordonat de șefii direcțiilor teritoriale.

Celula își începe activitatea de luni, 16 martie și presupune activități de monitorizare zilnică a persoanelor în etate, a celor singuratice, lipsite de suport din partea rudelor.

Cei care se confruntă cu situații cu caracter de urgență pot solicita ajutor la telefoanele direcțiilor teritoriale de asistență socială, informează edilul capitalei.

 

Source: noi.md

Keywords:

ajutor , bătrînii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3212 locuitori

Pituşca este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Pituşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Călărași și la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3212 oameni. Satul Pitușca a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.