17 march 2020, 17:00 views 2546
Locuitorii din sectorul Botanica roagă primarul să restabilească zona pietonală de pe bd. Traian 5/3 (Foto, Video)
17 march 2020, 17:00 views 2546

Locuitorii din sectorul Botanica roagă primarul să restabilească zona pietonală de pe bd. Traian 5/3 (Foto, Video)

Locuitorii sectorului Botanica din capitală au scris o petiție primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în care solicită de la edilul capitalei să ia măsuri pentru a restabili zona pietonală de pe bulevardul Traian și a elimina construcția ilegală a restaurantului "La Vista", de pe adresa bd. Traian 5/3, transmite Noi.md.

În special, locuitorii sectorului Botanica îl roagă pe Ion Ceban să clarifice situația privind acapararea ilegală a unui teritoriu de spațiu verde de către compania Vista-Olimp SRL, care, deținînd un teren cu numărul cadastral 0100112037, cu o suprafață de 0,018 ha, pe adresa bd. Traian, 5/3, a tăiat neautorizat mai mulți copaci și și-a extins ilegal clădirea.
Totodată, în cazul construcției ilegale a acestui obiect a fost distrusă și preluată o parte din aleea pietonală de pe bd. Traian, ceea ce este o încălcare gravă a regulamentului de urbanism, iar însăși clădirea ilegală a fost construită cu depășiri grave a liniilor roșii, stabilite de PLANUL URBANISTIC GENERAL A ORAȘULUI CHIȘINĂU, într-o zonă în care sînt interzise construcțiile capitale.
În plus, compania Vista-Olimp a tăiat plantații verzi, ceea ce a limitat dreptul cetățenilor la un mediului ambient sănătos și plăcut estetic, precum și la odihnă în spațiile verzi de pe bulevardul Traian, garantate de articolul 11 din Legea cu privire la spațiile verzi ale localitățile urbane și rurale.
Pe locuitorii orașului îi întristează profund și faptul că deasupra trotuarului în locul clădirii ilegale pe adresa Bd. Traian, 5/3 atîrnă detaliile de stuc decorativ (puțin probabil că e sigur), apa de ploaie de pe acoperiș este aruncată pe trotuar, iar deasupra trotuarului atîrnă unități de ventilare.
Reieșind din aceste fapte, locuitorii sectorului Botanica au cerut primarului general al mun. Chișinău să examineze această situație și să ia măsuri pentru a restabili zona verde de pe bulevardul Traian.
Petiția lor este plasată pe site-ul forum.md și ea poate fi semnată online de toți doritorii.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , petiție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.