06 june 2020, 11:30 views 4277
Oficial: Paștele Blajinilor, anulat
06 june 2020, 11:30 views 4277

Oficial: Paștele Blajinilor, anulat

Decizia de a anula în acest an Paștele Blajinilor este o decizie „corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere".

Cel puțin de această părere este edilul Capitalei, Ion Ceban, transmite știri.md.

După cum a anunțat ieri într-un interviu, membrii Comisiei Națională de Sănătate Publică s-au întrunit în această dimineață și au luat decizia de închide toate cimitirele din municipiul Chișinău.

„Sîmbătă, duminică și luni cimitrile pe tot teritoriul municipiului Chișinău vor rămîne închise. Este decizia Comisiei extraordinare de sănătate publică municipală, care s-a întrunit astăzi în ședință.

Așa cum am declarat, această decizie este una corectă, în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este în creștere", a declarat primarul.

Cu toate acestea, edilul a ținut și să explice cetățenilor care este motivul acestei decizii și a adus ca exemplu cîteva date statistice.

„Doar în Cimitirul sf. Lazăr din Chișinău sînt 280.000 de morminte.

Dacă cel puțin cîte o persoană vine la fiecare mormînt, atunci avem riscul de a fi creat un mare focar, repet, în condițiile în care, actualmente, cazurile de îmbolnăvire sînt în creștere.

Plus, dacă cei prezenți își vor împărți pomeni, așa cum este la noi la ortodocși, riscul este extrem de mare.

Asta în contextul în care, la ziua de astăzi, chiar dacă medicii sînt echipați, iar instituțiile medicale dotate, în cele 5 spitale strategice municipale sînt disponibile 191 de paturi.

Dragi cetățeni:

Suntem un popor credincios și în fiecare an mergem la mormintele răposaților și nimeni nu invocă că ar trebui să fie altfel.

Doar că, în acest an, întreaga omenire se confruntă cu o situație complicată, la care nu putem să rămînem indiferenți, deoarece ne pasă.

Este vorba de sănătatea celor dragi, mai ales că de Paștele Blajinilor, obișnuim să ne întîlnim cu familia și nu trebuie să punem în pericol viața noastră, nici a celor apropiați nouă.

Este o decizie asumată și niciodată nu este tîrziu cînd la mijloc este prețul vieții oamenilor. Rămînem acasă și este cea mai bună decizie pe care o putem lua", a scris acesta.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.