09 december 2020, 13:30 views 3706
În capitală va apărea o imensă Cușmă a lui Guguță
09 december 2020, 13:30 views 3706

În capitală va apărea o imensă Cușmă a lui Guguță

Un pas în plus pentru promovarea culturii în capitală. Astăzi, primarul general Ion Ceban a participat la lansarea conceptului unei noi sculpturi, ce va începe curînd. Este vorba de „Cușma lui Guguță".

La eveniment, Ion Ceban, alături de Spiridon Vangheli, a spus că acesta este doar un mic gest, ce îl poate face în dezvoltarea acestui proiect.

„Eu vreau să vă mulțumesc pentru această inițiativă. Îmi pare rău ca să treacă mult timp, ca să devină realitate. Eu am o obișnuință să duc lucrurile pînă la capăt. Dacă am spus că ne implicăm și facem să fie frumos, să existe această sculptură, urmează să identificăm locul potrivit în centul Chișinăului. Este un lucru extraordinar pe lîngă proiectele de infrastructură. Este nevoie de proiect de acest tip, de proiecte de suflet, pentru că recunoștința este la nivel mondial, nu doar locală. Maestru este tradus în peste 40 de limbi, în peste 8 milioane de exemplare pe întreg globul pămîntesc. Guguță nu este doar al nostru, dar este al tuturor și pretutindeni. Eu cu certitudine sînt sigur că vom găsi locația perfectă și este un mic lucru pe care îl putem face pentru maestru. Oricine din mun. Chișinău și de peste hotare, veniți în Moldova, să poată să facă o poză alături de această sculptură", a declarat Ceban.

La rîndul său, Spiridon Vangheli a venit cu mulțumiri cu privire la implementarea acestui proiect. „Trebuie dusă mai departe imaginea poporului nostru. Eu vă mulțumesc foarte mult că s-a rezolvat problema aceasta, cu toate complicațiile impuse de tipul de bază. Eu am avut noroc de edițiile mele, care au apărut", a spus Vangheli.

„Tatăl lui Guguță" i-a mulțumit primarului general Ion Ceban că s-a implicat în implementarea acestui proiect.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
956 locuitori

Camencea este un sat din cadrul comunei Donici, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Orhei și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Camencea a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.