17 september 2020, 09:30 views 3018
Locatarii unui bloc din capitală cer ajutor. A fost blocat accesul în curte (DOC)
17 september 2020, 09:30 views 3018

Locatarii unui bloc din capitală cer ajutor. A fost blocat accesul în curte (DOC)

Un grup de locuitori din sectorul Telecentru al capitalei cer ajutorul autorităților după ce un grup format din 6 locuitori ai complexului de pe strada Testemițeanu 37 au hotărît pentru toți să instaleze o poartă cu un lacăt la intrarea în ogradă.

Potrivit locatarilor, hotărîrea s-a luat în tăcere, fără a pune la cunoștința celorlalți locatari, în timpul unei așa numite ședințe a consilerilor asociației de locatari.

”Ne-am pomenit peste noapte cu lacătul la poarta de intrare în complex. Iar pentru a intra în ogradă trebuie să cauți pe nu știu cine ca să ceri cheia și să poți intra pe teritoriu. Revoltător este faptul că prin această hotărîre abuzivă a fost blocat accesul nu doar pentru locuitorii complexului, dar și pentru ambulanță și pompieri”, a declarat un locatar pentru Noi.md.

Mai mult decît atît, acesta afirmă că nemulțumirea majorității locatarilor a rămas fără răspuns din partea conducerii Asociației care se ocupă de gestiunea blocurilor.

”Așa lucruri nu se fac noaptea, pe ascuns, dar doar cu acordul majorității locatarilor. Dacă s-a luat hotărîrea de a pune lacăt, atunci trebuia să fie angajat și un paznic care să stea la intrare și să permită accesul celor care vor să intre să descarce pentru cîteva minute ceva greu din mașină, sau în cazul unor urgențe cînd se solicită prezența ambulanței sau a pompierilor”, a mai spus bărbatul.

Potrivit administratorului sectorului Centru ”Servcomloc” S.R.L. , Coroi Feodora, care administrează complexul dat de apartamente a declarat pentru noi.md că hotărîrea a fost luată în baza unui proces verbal semnat în data de 28 august 2020 de trei consilieri ai Asociației de Locătari.

Mai mult decît atît, deși astfel de hotărîri, potrivit legislației sînt luate în baza proces verbal în care pentru amplasarea închiderea unei ogrăzi ar trebui să semneze 50% +1 din numărul total de locătari ai blocului (în casa dată fiind 160 de apartamente), din imaginea de mai sus se vede clar că decizia a fost luată în baza a trei semnături neidentificate (dat fiind faptul că nu este specificat numele celor care semnează).

În document figurînd doar numele Lilianei Baractari care se face responsabilă de transmiterea cheilor de la lacăt fără a specificat cui. De mențioant că nici o cheie nu a ajuns la vre-un locătar al blocului dat.

Potrivit informațiilor care le deținem, inițiator al instălării acestui lacăt ar fi Lilian Platon, care deși se declară consilier al Asociației de locătari, din punct de vedere legal nu are nici un drept legal de a iniția astfel de schimbări dat fiind faptul că Asociația dată nu este legitimă. De mai bine de 7 ani președintele Asociației a emigrat în SUA, iar de atunci o adunare a locătarilor care ar realege atît consilierii, cît și președintele Asociației așa și nu a mai fost organizată.

Contactată de reporterii noi.md, Liliana Baractari a declarat că nu are nici o legătură cu lacătul instalat, mai mult decît atît aceasta urma doar să transmită cheia la serviciul de pază al unui schimb valutar amplasat la parterul casei.

Lilian Platon, motivînd că este ocupat a spus să revenim mai tîrziu cu un apel.

Potrivit declarațiilor Feodorei Coroi, instalarea lacătului este absolut ilegală, iar prin această hotărîre grupul de locătari pune în pericol siguranța nu doar a celor care trăiesc în complex, dar și blochează accesul atît a pompierilor sau a ambulanțelor, cît și a doi agenți economici care activează aici.

Din sursele de care dispunem, mai mulți locătari au depus mai multe demersuri la poliția de sector în care cer tragerea la răspundere a persoanelor vizate în document.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.