15 october 2012, 10:55 Sheet music and musical training manuals views 12064
15 october 2012, 10:55 Sheet music and musical training manuals views 12064

Oraşul Briceni a împlinit 450 de ani de la fondare

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat ieri la festivităţile prilejuite de aniversarea a 450-a de la fondarea oraşului Briceni, tot ieri fiind sărbătorit şi Hramul acestei localităţi, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

În cadrul festivităţilor, Preşedintele Parlamentului Marian Lupu i-a felicitat pe locuitorii oraşului Briceni cu ocazia sărbătorii şi a menţionat că această localitate, prin munca şi activităţile cotidiene ale citadinilor, înregistrează frumoase progrese în dezvoltare. De asemenea, Preşedintele Parlamentului a specificat că oraşul Briceni este o localitate în care convieţuiesc armonios reprezentanţi ai diferitor etnii, care, umăr la umăr, contribuie la consolidarea statalităţii Republicii Moldova, a societăţii noastre şi la formarea naţiunii civice moldoveneşti.

Pe finalul alocuţiunii, şeful Legislativului a apreciat fenomenul creşterii natalităţii în Briceni, urmare a îmbunătăţirii condiţiilor de trai, şi a relevat că va contribui la amenajarea unui teren de joacă pentru copii, care să fie amplasat în zona centrală a oraşului.

Keywords:

localitati , sarbatoare , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
672 locuitori

Slobozia-Rașcov este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Camenca și la 130 km de Chișinău. Populaţia satului Slobozia-Rașcov alcătuia 672 de oameni în anul 2012. Satul Slobozia-Rașcov a fost înființat în secolul XVIII.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.