19 december 2016, 16:00 Variety music views 6011
Orașul Călărași va avea mărci poștale personalizate
19 december 2016, 16:00 Variety music views 6011

Orașul Călărași va avea mărci poștale personalizate

Începînd cu anul 2017, Primăria orașului Călărași va utiliza mărci poștale personalizate. În acest sens, Consiliul orășenesc a adoptat, chiar recent, o decizie "Cu privire la permisiunea plasării simbolicii locale pe mărcile poștale personalizate".

Prima marcă poștală va avea pe ea stema orașului Călărași. Vor urma apoi și altele mărci cu alte simboluri locale.

Ideea îi aparține Cristinei Smolenschi, specialistă în atragerea investițiilor la Primăria Călărași. "În fiecare an, din contul primăriei, sînt achiziționate sute de timbre pentru scrisorile de ieșire. Ne-am gîndit că ar fi cazul să avem timbre personalizate, care să promoveze orașul Călărași, să promoveze primăria", explică dînsa.

Conform unor calcule preliminare, făcute de ÎS "Poșta Moldovei", pentru tipărirea și achiziționarea a 2000 de timbre personalizate va fi nevoie, inițial, de aproximativ 13 mii de lei. Un calcul exact, însă, nu există. Cert e că în bugetul local va fi prevăzută o numită sumă în acest scop.

"Aceste mărci personalizate sînt o cale de a păstra în memoria cetățenilor simbolistica locală.Timbrul este cel care circulă odată cu scrisorile, iar cel care vede plicul și, implicit, marca poștală personalizată, încearcă să afle mai multe despre localitatea respectivă", afirmă Cristina Smolenschi.

Pentru început, primăria va comanda 2000 de timbre cu stema orașului Călărași pe ele. Valoarea nominală va fi de 1,75 lei. "Pe parcurs, vrem să dezvoltăm acest proiect", face o remarcă specialista de la primărie. Mărcile personalizate, cu timpul, vor fi utilizate nu doar de primărie, ci de orice doritor, căci vor fi comercializate.

"Este o mîndrie pentru orașul nostru să avem mărci poștale personalizate", a conchis Cristina Smolenschi.

De menționat că și Ungheniul are mărci poștale personalizate. Acestea au fost puse în circulație în luna martie anul trecut. Valoarea unui timbru cu stema orașului Ungheni pe el este de un leu.

Source: expresul.com

Keywords:

Călărași , marcă , posta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.