27 january 2016, 10:36 Jazz music views 7300
La Căuşeni a început o campanie de salvare a cîinilor maidanezi
27 january 2016, 10:36 Jazz music views 7300

La Căuşeni a început o campanie de salvare a cîinilor maidanezi

Primăria oraşului Căuşeni a lansat în această săptămînă o campanie de salvare a cîinilor maidanezi din localitate. Animalele urmează să fie duse la azilul din satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, iar o parte vor fi date cetăţenilor care doresc să le ia în îngrijire.

Contactat de agenție, primarul de Căuşeni, Grigore Repeşciuc, a declarat că această decizie a fost impusă de mai mulţi factori.

„Numai în anul 2015 în oraş au fost înregistrate 34 de persoane muşcate de cîini hoinari, care au avut nevoie de intervenţie medicală. Au existat şi sesizări la poliţie în acest sens. Însă mai multe norme, inclusiv morale, nu ne permit împuşcarea cîinilor, de aceea am căutat alte soluţii", a menţionat Repeşciuc.

Potrivit primarului, deja mai mulţi cîini vagabonzi au fost adăpostiţi la depozite de la periferia centrului raional, în gospodării agricole mari. Totodată, unii locuitori nu numai din oraş, dar şi din satele raionului s-au arătat dispuşi să ia cîte un cîine în îngrijire.

„Animalele prinse nu prezintă vreun pericol pentru oameni, sînt blînde, chinuite şi au nevoie doar de grijă, pentru noi fiind o satisfacţie faptul că o problemă atît de importantă este soluționată prin metode umane", a afirmat primarul de Căuşeni.

Pentru acţiunile de salvare a cîinilor maidanezi autorităţile oraşului au alocat aproximativ 30 de mii de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

ciine , campania

Comments

 (1)
  • #1 kkk Reply Quote selected
    30 тыс.леев СМЕХ ДА И ТОЛЬКО!!! Да у наших чиновников гардероб в шкафу дороже стоит.Наконец хоть один примар делает дело, а не только языком размахивает.Если бы люди подали в ЕСПЧ на работников муниципальных служб за инциденты с животными. Там бы 30 тыс. не обошлось...
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.