26 july 2018, 16:00 views 9966
La Leușeni a fost deschis un nou post de salvatori și pompieri
26 july 2018, 16:00 views 9966

La Leușeni a fost deschis un nou post de salvatori și pompieri

35 mii de cetățeni au un nou post de salvatori și pompieri, inaugurat la Leușeni.

Acesta va deservi 19 localități din raionul Hâncești, dar și localități din România, aflate la frontieră, pe o distanță de până la 30 km. La deschidere a participat premierul Pavel Filip, care a menționat că siguranța cetățenilor rămâne o prioritate pentru Guvern, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

„Vreau să mulțumesc familiilor dumneavoastră, celor care vă așteaptă acasă și vă dau puteri zilnic pentru acest lucru deloc ușor. 35 mii de cetățeni din localitățile învecinate pot trăi mai liniștit, întrucât au alături această unitate de salvatori", a declarat premierul.

Lansarea postului va permite scurtarea timpului de intervenție până la maxim 15 minute. Anterior, deplasarea până la unele localități din preajma frontierei dura chiar și o oră. Pentru că unitatea va deservi și localități din România, premierul a menționat că „este un gest prin care putem contribui și noi la securitatea vecinilor noștri, în semn de recunoștință pentru diferite forme în care ne ajută, inclusiv prin proiectul SMURD".

În cadrul unității vor activa 24 de pompieri și salvatori, în regim non-stop. Edificiul este unul modern, are încăperi de odihnă și o sală de sport.

Pentru construcția și dotarea noii unități au fost alocate 4 milioane de lei din buget. „Nu există miracole atunci când vorbim că trebuie să investim în infrastructură, în educație, în instituțiile de forță, în serviciile de sănătate, să știți că pentru aceasta este nevoie de bani. Și îmi pare bine că, după doi ani și jumătate, de când ne-am asumat responsabilitatea de a guverna Republica Moldova, avem această posibilitate să facem investiții sociale, proiectul de astăzi fiind o demonstrație a acestui fapt", a conchis Pavel Filip.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Leușeni , pompieri , salvatori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.