08 june 2019, 10:30 views 5020
Turcia deschide un Consulat la Comrat
08 june 2019, 10:30 views 5020

Turcia deschide un Consulat la Comrat

Turcia planifică să deschidă un Consulat la Comrat. Autoritățile au identificat deja și o clădire pentru sediul viitoarei misiuni diplomatice și în scurt timp urmează să înceapă reparația.

„Partea turcă a decis unde va fi sediul Consulatului. Este vorba despre o clădire pe strada Lenin, lîngă judecătorie. Experții turci au fost în vizită, au făcut calculele pentru a stabili cît va costa reparația, ca să corespundă tehnic cu standartele internaționale. Au făcut interpelări și în adresa noastră ce țin de securitatea clădirii, pregătirea actelor. În viitorul apropiat va începe reparația", a declarat Vitalii Vlah, șeful Direcției relații externe a Executivului de la Comrat, citat de gagauzinfo.md

Despre deschiderea unui Consulat al Turciei în Găgăuzia s-a vorbit anterior în cadrul unei întrevederi la Ancara între bașcanul Irina Vlah și ministrul turc de Externe, Mevliut Ciavușoglo.

Source: tv8.md

Keywords:

Comrat , Turcia , consulat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.