11 december 2015, 16:31 views 26058
Simion Lutenco comemorat la Ermoclia
11 december 2015, 16:31 views 26058

Simion Lutenco comemorat la Ermoclia

La 8 noiembrie 2015 a avut loc ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative dedicată lui Simion Lutenco, băștinaș al satului Ermoclia, medic, ortoped-traumatolog de profesie. Deține titlul de Om emerit al Republicii Moldova. Timp de 34 de ani a activat în postura de director al Centrului de reabilitare „Victoria" din or. Sergeevca, Ucraina. Placa a fost amplasată pe fațada casei părintești.

La eveniment au fost prezenți sătenii, vecinii, colegii, prietenii, o seamă de persoane din lumea medicinii, precum și membrii familiei. Dreptul de a dezveli placa comemorativă i-a fost oferit soției Lidia și fratelui mai mic Timofei, după ce s-a păstrat un minut de reculegere.

În memoria celor care l-au cunoscut pe Simion Lutenco s-a păstrat chipul lui luminos, amintirile despre acest Om fiind împărtășite cu toată lumea prezentă la eveniment.

Dl Mihail Țurcan, primar de Ermoclia, a instalat oficial plăcuța cu inscripția „Str.Simion Lutenco", astfel o stradă din sat va purta numele băștinașului, scrie stefan-voda.md.

Serviciul divin a fost oficializat de către părintele Gheorghe, parohul bisericii din localitate. Cuvinte calde și sincere de recunoștință, lumînări aprinse, flori vii, programul muzical, pregătit cu această ocazie de artiștii amatori ai satului au creat o atmosferă de neuitat.

Source: provincial.md

Keywords:

medic , casa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.