25 may 2015, 15:40 views 10230
Călătorii vor trece printr-un singur punct de control la Palanca
25 may 2015, 15:40 views 10230

Călătorii vor trece printr-un singur punct de control la Palanca

Republica Moldova, cu susținerea financiară a UE, va lansa un nou proiect de construcție a punctului de trecere a frontierei de stat Palanca, ce va fi operat în comun cu autoritățile ucrainene, informează NOI.md.

Astfel, datorită noului proiect, călătorii vor trece un singur punct de control moldo-ucrainean, operat de autoritățile ambelor state.

Obiectivul de bază al proiectului este construcția din temelie a punctului de trecere a frontierei operat în comun la Palanca. Noul punct de trecere a frontierei va fi construit respectînd normele standardelor europene în domeniul administrării frontierelor și va asigura condiții favorabile și transparente facilitării comerțului, fluxului de pasageri și de mărfuri. Scopul trasat pe termen lung este de a contribui la consolidarea relațiilor de bună vecinătate.

Proiectul de construcție a punctului de trecere Palanca va fi realizat în perioada 2015-2018, iar bugetul alocat pentru acesta este de 5 milioane de euro, acordați de UE (4,5 milioane euro) și de Guvernul Republicii Moldova (0,5 milioane de euro).

Source: www.noi.md

Keywords:

vama , frontiera , Moldova , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.