12 august 2015, 16:52 views 8101
2 tone de miez de nucă depistate la frontiera moldo-ucraineană
12 august 2015, 16:52 views 8101

2 tone de miez de nucă depistate la frontiera moldo-ucraineană

Inspectorii postului vamal Tudora au descoperit peste 2 tone de miez de nucă, într-un camion ce transporta marfă din Ucraina. Produsele urmau să fie comercializate ilegal pe piața autohtonă, valoarea lor fiind estimată la suma de 250 000 lei.

Tentativa de fraudare a legislației vamale a fost dejucată de către inspectorii de la Tudora, când pe direcția de intrare în regim vamal de import s-a prezentat unitatea auto de marca DAF, înmatriculată în Ucraina. În conformitate cu actele de însoțire, conducătorul auto, cetățean ucrainean, transporta cartofi în adresa unui agent economic din R. Moldova.

Inspectorii vamali au procedat la efectuarea unui control fizic amănunțit asupra camionului. Ca rezultat, sub sacii de cartofi amplasați în partea din față a remorcii, angajații vamali au descoperit cutii de carton ticsite cu miez de nucă, în cantitate totată de peste 2 200 kg.

Valoarea celor 2 tone de miez de nucă neindicate în actele de însoțire și nedeclarate organului vamal a fost estimată la suma de 250 000 lei.

Pentru tentativa de trecere ilegală peste frontiera vamală a mărfurilor în proporții mari și declararea neautentică a acestora, autoritatea vamală a inițiat o cauză penală conform art. 248 Cod Penal al Republicii Moldova.

Keywords:

nuci , contrabanda , frontiera , vama

Comments

 (1)
  • #1 NIKOLAI Reply Quote selected
    Почему вы не пишите про таможников, сколько взяток они берут за незаконные провозы через границу??? Это были пойманы кто не хотел им платить дармоедские деньги. А сколько провозят каждый день продукции незаконно с платой взяток самим таможникам??? Чего же вы не пишите??? А ведь это в 500 раз больше, чем они поймали груз.<br>
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.