08 march 2016, 14:52 Contests, exhibitions, projects views 4766
Nu deșeurilor! Ce au de gînd să facă autoritățile din patru raioane de la nordul Moldovei
08 march 2016, 14:52 Contests, exhibitions, projects views 4766

Nu deșeurilor! Ce au de gînd să facă autoritățile din patru raioane de la nordul Moldovei

Consiliile raionale și Primăriile din Dondușeni, Edineț, Briceni și Ocnița au declarat război deșeurilor menajere solide.

Împrenă cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Mediului, ADR Nord și reprezentanți ai proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), autoritățile locale din respectivele raioane au încheiat luni, 1 august, un memorandum de înțelegere în contextul elaborării studiului de fezabilitate şi de evaluare a impactului asupra mediului pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide, suprafață ce acoperă raioanele Dondușeni, Edineț, Briceni, Ocnița.

În memorandum, părţile semnatare și-au stabilit rolul şi responsabilităţile.

„Astăzi am pus bazele dezvoltării sectorului de management al deșeurilor solide în nordul Republicii Moldova. Regiunea noastră trebuie să devină mai curată, mai prietenoasă pentru noi înșine, dar și pentru oaspeții din străinătate", a menționat directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Elaborarea studiul de fezabilitate pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor pentru Zona nr. 8 de management a deșeurilor solide va fi finanțată de Uniunea Europeană.

Source: hotnews.md

Keywords:

localitati , deşeuri , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.