09 november 2017, 16:35 views 9612
Satul care păstrează această tradiție de aproape 30 de ani (Foto, Video)
09 november 2017, 16:35 views 9612

Satul care păstrează această tradiție de aproape 30 de ani (Foto, Video)

Suveniruri, oale de lut şi vase decorative de ceramică – sînt doar cîteva dintre obiectele tradiționale ce au putut fi văzute în cadrul celei de-a 29-a ediții a Festivalului Olarilor de la Iurceni, raionul Nisporeni. Bîlciul Olarilor este cel mai vechi eveniment cultural din Codrii Nisporeniului.

În acest an peste 30 de olari din toată ţara şi-au expus lucrările executate în lut, după diferite tehnologii. Meşteri populari renumiţi pentru măiestria lor în această artă au adus la tîrg cele mai frumoase oale, ulcioare şi alte obiecte confecţionate manual din argilă.

Olăritul este o tradiţie din cele mai vechi timpuri. Această îndeletnicire s-a păstrat mai ales la Iurceni, unde, an de an, vizitatorii vin să admire şi să achiziţioneze obiecte de ceramică.

Source: noi.md

Keywords:

sat , tradiții , Meșteșug

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1843
Populația:
3354 locuitori

Baraboi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Baraboi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Baraboi este situat la o distanță de 23 km de orașul Dondușeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3354 de oameni. Satul Baraboi pentru prima data este atestat documentar la 3 ianuarie 1843.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.