11 august 2011, 09:48 Fine art in Medieval Moldova views 6544
11 august 2011, 09:48 Fine art in Medieval Moldova views 6544

Tinerii din Zona de Securitate iau atitudine faţă de problemele din Moldova

Cca 120 de tineri din localităţile amplasate în zona de securitate au participat la ce-a de-a 9-a ediţie a şcolii tînărului conducător, care a avut loc în zilele de 5-6 noiembrie în raionul Dubăsari cu genericul „Tinerii din raionul Dubăsari făuresc prezentul şi viitorul Republicii Moldova”.

În cadrul evenimentului, tinerii au avut posibilitatea să-şi expună opinia faţă de problemele cu care se confruntă localităţile pe care le reprezintă, dar şi să identifice, în discuţii, modalităţi de soluţionare a acestora. Cei prezenţi au fost informaţi despre legislaţia naţională cu privire la administraţia publică locală, dar şi instruiţi cum să obţină rezultate prin promovarea proiectelor în cadrul primăriilor.

Potrivit preşedintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, unul dintre scopurile de bază promovate de către organizatori, este stabilirea unui parteneriat între tineri şi autorităţile publice locale raionale. „Şcoala a fost fondată pornind de la necesitatea de a comunica cu tînără generaţie, dar şi cu scopul de a o educa” a spus Policinschi.

Invitat la eveniment, preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod” , Nicolae Pascaru, a îndemnat tinerii să se implice activ în viaţa socială, menţionînd că Republica Moldova are un potenţial foarte bun în ceea ce priveşte tineretul de astăzi, care are capacităţi şi dorinţă de a se dezvolta, de a progresa. Potrivit lui, Federaţia de luptă „Voievod” poate fi un exemplu, deoarece „voievozii” pleacă la competiţii şi promovează imaginea Moldovei peste hotarele ei.

Reprezentantul „Guvernului Tinerilor”, Liviu Pojoga, i-a informat pe cei prezenţi despre posibilităţile lor actuale de a se implica în aceste proiecte, cît şi posibilitatea de adera la „Guvernul Tinerilor” pentru a se implica nemijlocit în activitatea lui.

Spre final, tinerii s-au familiarizat cu armamentul, tehnica şi condiţiile de trai ale ostaşilor din cadrul Batalionului de menţinere a Păcii din Coşniţa.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.